30 marca 2015

Pasta do chleba od Agaty - kolejna do kolekcji past smakowitych

Odnalazłam pastę z makreli i polecam na śniadania czy kolacje.

Adres:

http://domowozesmakiem.blogspot.com/2014/01/pasta-z-makreli-wedzonej.html

Cytuję od Agaty ,

blog DOMOWO I ZE SMAKIEM 

składniki i sposób wykonania


Składniki:




2 wędzone makrele

2 jajka ugotowane na twardo

1 mała cebula

2 średniej wielkości ogórki kiszone

1 łyżeczka musztardy

1,5 łyżki majonezu

sól, pieprz



Przygotowanie:




Makrelę dokładnie obieramy z ości i rozdrabniamy. 

Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę.

Aby ułatwić sobie zadanie, makrelę i jajka możemy rozdrobnić w maszynce do mielenia mięsa.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą.

Dodajemy musztardę i majonez. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.

Całość dokładnie mieszamy.
Zdjęcia na blogu Agaty.