Lubimy je i jemy bardzo chętnie.
Przepis stąd:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/mielone-z-indyka-z-rubinem/
Mogą być gorące,a i zimne do chlebka ,na wycieczkę i na wędkarską wyprawę.Są duże,a czasem i malutkie,jak potrzeba,tak robię.
Tym razem piekłam z mięsa drobiowego z kurczaka.
Zmielone udka,trochę piersi i co tam jeszcze było.
W naszym miasteczku mamy możliwość kupowania świeżego mięsa drobiowego.
Ser gouda ,bo taki miałam.Dodaję też pół szklanki suchej bułki tartej ,zwłaszcza gdy kotlety są przygotowywane na wycieczkę.
Poza tym działam według przepisu mistrzyni kuchni polskiej pani Magdy Gessler.
Po upieczeniu układam w naczyniu żaroodpornym,aby doszły w smaku i w nim sobie wystygły.
Odgrzewam najczęściej w mikrofali z funkcją FITNESS ,czyli na parze. Świetna sprawa.
Można też po swojemu....
- Strona główna
- W ogródku seniorki elizki
- Kartki z kalendarzy dla ogrodnika amatora
- Jadłospisy część 1.
- Jadłospisy część 2
- Święta w domu Boże Narodzenie
- Święta w domu Wielkanoc
- Kocham koty
- Ruch dla zdrowia dla seniorów,osób leżących i leniwych
- Muzyka elizki seniorki
- Bez poezji ani rusz
- Bez poezji ani rusz cd.
- COŚ FAJNEGO dla domu i dla siebie
- Porady, wycinki z gazet , czyli zanim wyrzucę na makulaturę
- Rośliny doniczkowe u seniorki elizki
- Ulubione rośliny elizki seniorki
- Storczyki elizki seniorki
- Czasem tłumaczę słowa wybranych piosenek.....
- Ważne dla ducha i serca...bo wierzę w....
- Radio dla seniorów
- Ulubione żarty,opowiadania i anegdoty seniorki elizki
- Słowa ,słowa...słowa .. /cytat z Hamleta/
- Jak to tak ?
- Psycholog na kliknięcie
- Ciekawe adresy stron i blogów
- Ciekawe książki i audiobooki elizki seniorki
- Opis obrazu czyli jak patrzeć by zrozumieć
- Ulubione tapety elizki seniorki /strona w budowie/
- Jak to było z pęcherzykiem żółciowym seniorki elizki
14 maja 2015
Kotlety drobiowe z serem z przepisu mistrzyni kuchni polskiej
Labels:
Drób,
Kotlety,
Kotlety drobiowe,
Mięso mielone,
Z kuchni elizki seniorki
Zapraszam serdecznie do pisania komentarzy pod postami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz