14 maja 2015

Kotlety drobiowe z serem z przepisu mistrzyni kuchni polskiej

Lubimy je  i  jemy bardzo chętnie.

Przepis stąd:

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/mielone-z-indyka-z-rubinem/





Mogą być gorące,a i zimne do chlebka ,na wycieczkę i na wędkarską wyprawę.Są duże,a czasem i malutkie,jak potrzeba,tak robię.


Tym razem piekłam z mięsa drobiowego z kurczaka.
 Zmielone udka,trochę piersi i co tam jeszcze było.
W naszym miasteczku mamy możliwość kupowania świeżego mięsa drobiowego.
Ser gouda ,bo taki miałam.Dodaję też pół szklanki suchej bułki tartej ,zwłaszcza gdy kotlety są przygotowywane na wycieczkę.
Poza tym działam według przepisu mistrzyni kuchni polskiej pani Magdy Gessler.
Po upieczeniu układam w naczyniu żaroodpornym,aby doszły w smaku i w nim sobie wystygły.
Odgrzewam najczęściej w mikrofali z funkcją FITNESS ,czyli na parze. Świetna sprawa.
Można też po swojemu....