23 lipca 2015

Bułka zrumieniona na maśle w mikrofali

Nadaje się do fasolki szparagowej,kalafiora.....

Do  miski szklanej  wkładam masło

/ ćwiartkę kostki czy ile tam mi potrzeba/ ,

jeśli  jest twarde roztopi się samo. Podgrzewam- twarde  2  minutki.
Kiedy widać,że już gorące, dosypuję z  łyżkę bułki tartej i znowu minutkę,półtorej.

Otwieram,sprawdzam czy rumiana -ot i gotowe.
Trzeba przetestować swoją mikrofalę,bo mają różną moc.

Do tej samej miski wkładam ugotowaną  fasolkę,podrzucam ją w misce  lub mieszam i na stół.

Nie bój się mikrofali.
Te strachy o zabijaniu były dobre przy mikrofalach  bardzo starych typów.
Dzisiejsza technologia to fale na uwięzi.

Używam od zawsze,a mam duuuuuużo lat i jak na razie jesteśmy zdrowi,czego i innym życzę.

Tu też tak robią:    ZOBACZhttp://www.kreacjehani.pl/jak-ugotowac-kalafior/