23 lutego 2017

Wiosenna sałatka ziemniaczana z anielskiej kuchni

Kuchnia anielska,którą niedawno odkryłam na YT
to zbiór wspaniałych filmików kulinarnych,
ze sposobami przygotowania smacznych i zdrowych  potraw ,
 opartych na niewyszukanych składnikach ,  z prostych przepisów.
Gotuje siostra  Aniela zakonnica ze Zgromadzenia Sióstr Boskiego Zbawiciela (siostry salwatorianki).

Przez 15 lat siostra Aniela  gotowała dla kardynała Wojtyły. 

Spróbowałam przyrządzić sałatkę ziemniaczaną i polecam dla smakowitości i zdrowia. 
 
Składniki :
 4 ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę, 4 ogórki kiszone -kostka, 1 czerwona cebulka  też pokrojona w drobna kosteczkę, 4 ugotowane ,pokrojone jajka, szczypiorek, majonez, można też dodać natki pietruszki, nieco szałwii /ewentualnie/, sól i pieprz.
Składniki przyprawić,wymieszać ,

a potem dodać majonezu , schłodzić i podawać.