Moje, może i takie sobie zwyczajne,
zdjęcia
na dowód wykonania sajgonek domowych:
Adres do oryginalnego przepisu ,
zdjęć
i uwag autorki bloga Gruszka z fartuszka tu:
http://www.gruszkazfartuszka.pl/sajgonki-z-kurczakiem/
No,takie trochę nierówne te moje sajgonki,ale nie o to chodzi.
Następnym razem postaram się bardziej.
To bardzo ważne aby papier ryżowy układać na wilgotnej ściereczce.
Cytuję: " Na stole rozkładamy czystą ściereczkę kuchenną i lekko zwilżamy ją wodą (nie powinna być mokra, a jedynie wilgotna, w trakcie przygotowań i tak wpije więcej wody, przy pierwszej sajgonce może być najtrudniej)."
Ważna też jest uwaga: " Gotowe sajgonki odkładamy na pół godziny by lekko obeschły."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz