19 sierpnia 2018

Sajgonki domowe z kurczakiem .Przepis z bloga GRUSZKA Z FARTUSZKA

Udały się i u mnie,a przepis i uwagi dodatkowe oceniam na szóstkę. Dziękuję autorce bloga.

Moje, może i takie sobie zwyczajne,
 zdjęcia
 na dowód wykonania sajgonek domowych:









 Adres do oryginalnego przepisu ,
zdjęć
 i uwag autorki bloga Gruszka z fartuszka  tu:

http://www.gruszkazfartuszka.pl/sajgonki-z-kurczakiem/







No,takie trochę nierówne te moje sajgonki,ale nie o to chodzi.
Następnym razem postaram się bardziej.


To bardzo ważne aby papier ryżowy układać na wilgotnej ściereczce.
Cytuję: " Na stole rozkładamy czystą ściereczkę kuchenną i lekko zwilżamy ją wodą (nie powinna być mokra, a jedynie wilgotna, w trakcie przygotowań i tak wpije więcej wody, przy pierwszej sajgonce może być najtrudniej)."

Ważna też jest uwaga: " Gotowe sajgonki odkładamy na pół godziny by lekko obeschły."

Brak komentarzy: