
Przygotuj ciasto z 2 jajek, 2 łyżek maki, 2 łyżek sera żółtego startego na tarce i 2 łyżek śmietany .
Rozmieszaj to wszystko na ciasto.
W nim będziesz maczać filety i opiekać je na oleju,po ok.4min z każdej strony.
Teraz już odwróć.
Wkładam je teraz do piekarnika i włączam termoobieg na 100 stopni,niech dojdą.
Można je odłożyć na talerz,czy w jakiś rondel i przykryć.
Tymczasem robisz sos pieczarkowy.
Ok.20 dag pieczarek
pokroisz w ćwiartki
Na oleju podsmaż cebulkę i paski szynki,a w razie biedy,grubszej kiełbasy.

Wykładaj na talerz filety ,otulone w cieście, dodaj z boku nich sos ,jakąś suróweczkę lub ogóra i ewentualnie ze dwa ziemniaki.
Sukces murowany!
Dobry jest też sos pieczarkowy Kasi ze Śląska :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz