Tu masz jeszcze inne zdjęcia i może lepsze przepisy :
https://www.google.pl/search?q=truskawka+z+ry%C5%BCem&biw=1266&bih=847&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=H8xsVavANIfuyQPU3IL4AQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=1
ale spróbuj mój:
- 6 płaskich łyżek ryżu długoziarnistego /ok.60g/
- 100g dużych lub średnich truskawek
- 100g jogurtu naturalnego
- cukier do smaku
-sól
- Zagotuj wodę jak na makaron.
- Do wrzątku wrzuć ryż i dodaj szczyptę soli.
- Gotuj,pod przykryciem,na małym ogniu, ok. 15,20 min.Sprawdź czy ci już odpowiada jego twardość.
- Umyj truskawki,oderwij szypułki. 3/4 rozgnieć widelcem,posyp cukrem i rozmieszaj z częścią jogurtu.
- Pozostałe owoce pokrój na plasterki,a ze dwa zostaw w całości.
-Ryż odcedź na sicie ,lekko wystudź, polej wykonanym wcześniej sosem truskawkowym, dodaj plasterki i całe owoce, udekoruj reszta jogurtu.
Cieszy Cię to danie?
No i o to chodzi!
Stąd to mam:

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz