14 lutego 2015

Naleśniki cieniutkie

Zależy Ci na cienkich naleśnikach?
Spróbuj ten skład i nie dziw się,że są takie fajne. Piecz je najlepiej  na specjalnej patelni do naleśników,chociaż i na innej pewnie też się udają.

To nie byle jaki przepis,ale ze strony pani Gessler :
  http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/

Dziękuję bardzo za udostępnienie go w internecie.

Idealne naleśniki Kasi to też strzał w 10:

 http://polki.pl/video/przepisy-i-kuchnia,jak-zrobic-nalesniki-kasia-gotuje-z-polki-pl,1075,wideo.html


Biorę mąkę " Basia do naleśników" i muszyniankę.



- 2 szklanki mąki
 

- 2 jajka

-  1,5 szklanki wody gazowanej

-  1,5 szklanki mleka

-  szczypta soli

masło klarowane lub inny tłuszcz do smażenia....patelnię smaruje pędzelkiem silikonowym.

Ciasto jest rzadkie,ale to nie przeszkadza aby naleśniki były dobre. Ogień średni.Odwracaj na drugą stronę  po podniesieniu się brzegów naleśnika.

Kartka z notesu...hi,hi..