Spróbuj ten skład i nie dziw się,że są takie fajne. Piecz je najlepiej na specjalnej patelni do naleśników,chociaż i na innej pewnie też się udają.
To nie byle jaki przepis,ale ze strony pani Gessler :
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-na-nalesniki/
Dziękuję bardzo za udostępnienie go w internecie.
Idealne naleśniki Kasi to też strzał w 10:
http://polki.pl/video/przepisy-i-kuchnia,jak-zrobic-nalesniki-kasia-gotuje-z-polki-pl,1075,wideo.html
- 2 jajka
- 1,5 szklanki wody gazowanej
- 1,5 szklanki mleka
- szczypta soli
masło klarowane lub inny tłuszcz do smażenia....patelnię smaruje pędzelkiem silikonowym.
Ciasto jest rzadkie,ale to nie przeszkadza aby naleśniki były dobre. Ogień średni.Odwracaj na drugą stronę po podniesieniu się brzegów naleśnika.
Kartka z notesu...hi,hi..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz