Czasami ma się smak na coś ciekawego,domowego, z babcinej kuchni.
Ja jak ja,ale mój mąż często rzuca- coś bym zjadł.
Polecam tu także,
przy temacie smacowym,
także lekki smalec gotowany
z bloga Renaty Walczak :
http://reanja.blogspot.com/2015/12/smalczyk-domowy-do-chleba.html
Trzeba go tylko naprawdę gotować dotąd,aż wody nie będzie.Jest bardzo smaczny.Sprawdziliśmy to rodzinnie.
Przepis na domowy smalec Bogumiła :
https://www.youtube.com/watch?v=jvRxgIxvH9g
To jest filmik Bogumiła z jego serii Filmy kulinarne.
Jak to zrobiłam?
Krok po kroku,obserwując i słuchając mistrza Bogumiła.
Dowody rzeczowe mojej pracy :
Najlepiej zajrzeć do niego osobiście , odwiedzając wyżej podany link.
Pół kilograma świeżej słoniny,
1główka czosnku
2 cebule
łyżeczka pieprzu
pieprz chili
1łyżeczka majeranku
papryka słodka do smaku
sól
Na filmie Bogumiła kurs robienia tego smalcu.
Bardzo dziękuję mistrzowi.
Smakuje ,jak widać:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz