10 września 2020

Karkówka z marchewką,papryką i grzybkiem na podst przepisu z bloga Po prostu pycha.

 Najpierw adres do przepisu i pochwała i podziękowania dla autorki 

Joanny Małagowskiej :

Soczysta karkówka z piekarnika 

Drobne moje zmiany wynikły z braku wszystkich składników,a potrzeba dania była konieczna.

Nie dodałam cebuli, zamiast pieczarek były plastry lekko posuszonego prawdziwka, a na wierzchu jest  czosnek suszony

 i przyprawa Harrisa z firmy Kotanyi.

 

 

 

Dodaję moje zdjęcia, a po przepis można klikać pod podany wyżej adres.

Pokroiłam , jest otoczka z mąki, obsmażam..

Podsmażam warzywa.

 

 

Układam w naczyniu żaroodpornym,przykrywam,

 stawiam

na folii aluminiowej/nie lubię myc piekarnika/ i piekarnik nagrzany do 190 stopni

pracuje ok. 1h20 min.



Dziadek sobie później odgrzeje .Smaczne mniam mniam.
 

2 komentarze:

Maminek kulinarny pisze...

Pieczemy podobną karkówkę w warzywach. Jest fantastycznie krucha ale też soczysta i delikatna. Pyszota jednym słowem 😁
Polecam też wątróbkę drobiową w warzywach. Zupełnie inne smaki. My ją uwielbiamy.
Pozdrawiam serdecznie😘

U elizki seniorki pisze...

Wątróbki w warzywach nie próbowałam.Zaraz do Was skoczę.Dzięki za odwiedziny i nowy smak.