Najpierw adres do przepisu i pochwała i podziękowania dla autorki
Joanny Małagowskiej :
Soczysta karkówka z piekarnika
Drobne moje zmiany wynikły z braku wszystkich składników,a potrzeba dania była konieczna.
Nie dodałam cebuli, zamiast pieczarek były plastry lekko posuszonego prawdziwka, a na wierzchu jest czosnek suszony
i przyprawa Harrisa z firmy Kotanyi.
Dodaję moje zdjęcia, a po przepis można klikać pod podany wyżej adres.
Pokroiłam , jest otoczka z mąki, obsmażam..
Podsmażam warzywa.
Układam w naczyniu żaroodpornym,przykrywam,
stawiam
na folii aluminiowej/nie lubię myc piekarnika/ i piekarnik nagrzany do 190 stopni
pracuje ok. 1h20 min.
Dziadek sobie później odgrzeje .Smaczne mniam mniam.
Pieczemy podobną karkówkę w warzywach. Jest fantastycznie krucha ale też soczysta i delikatna. Pyszota jednym słowem 😁
OdpowiedzUsuńPolecam też wątróbkę drobiową w warzywach. Zupełnie inne smaki. My ją uwielbiamy.
Pozdrawiam serdecznie😘
Wątróbki w warzywach nie próbowałam.Zaraz do Was skoczę.Dzięki za odwiedziny i nowy smak.
Usuń