Zrobiłam taki chrzan i dziękuję pani Danusi za przepis.
Tym razem obyło się bez tarcia, a z wykorzystaniemchrzanu polonaise ze słoiczka.
Bardzo nam na co dzień smakuje.
Zrobiłam nie z 3 szklanek chrzanu,jak w przepisie poniżej, lecz z jednego słoiczka.
Zmniejszyłam ilość składników i z jednego słoiczka chrzanu
/ 180 ml /
mam półtora
do codziennych kanapek .
Ze strony
Potrawy regionalne
przepis na chrzan smażony z jajkiem adres
proszę tam zajrzeć, bo ciekawych przepisów jest moc.
Cytuję:
" Składniki:
3 szklanki chrzanu, 5 jajek, 2 łyżki cukru, 1 łyżka soli, 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany.
Wykonanie:
Wszystkie składniki włożyć go garnka i
smażyć niedługo jak jajecznicę.
Podawać wystudzony jako dodatek do wędlin."
Danuta Kijanka
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń