12 listopada 2021

Chrzan codzienny, smażony, z jajkiem.

 

 

 

 Zrobiłam taki chrzan i dziękuję pani Danusi za przepis.

 Tym razem obyło się bez tarcia, a z wykorzystaniem 

chrzanu polonaise ze słoiczka.

Bardzo nam na co dzień smakuje. 

 Zrobiłam nie z 3 szklanek chrzanu,jak w przepisie poniżej, lecz z jednego słoiczka.

Zmniejszyłam ilość składników i z jednego słoiczka chrzanu

 / 180 ml  / 

mam półtora

 do codziennych kanapek .





 Ze strony 

 Potrawy regionalne

  przepis na chrzan smażony z jajkiem  adres

proszę tam zajrzeć, bo ciekawych przepisów jest moc.


Cytuję:
 
" Składniki:
 
3 szklanki chrzanu, 5 jajek, 2 łyżki cukru, 1 łyżka soli, 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany.
 
Wykonanie:
 
Wszystkie składniki włożyć go garnka i
 
 smażyć niedługo  jak jajecznicę.
 
Podawać wystudzony jako dodatek do wędlin."

Danuta Kijanka

 


 

1 komentarz: