Nowego przepisu raczej nie wymyślę, ale sprawdzić we własnej kuchni mogę. Od tego są przepisy.
Ten przypadł mi do gustu :
sok-z-agrestu, autorka szpileczkaa
/ trzeba zobaczyć składniki i zdjęcia u autorki/
Agrest pokrojony i wymieszany z cukrem, odstawiony w chłodzie na dwie doby :
cdn nastąpi
Po 48 godz dolałam
2 szklanki wody
z zagotowanymi w niej ,
wcześniej sparzonymi wrzątkiem i polanymi octem jabłkowym
/ usuwa konserwanty/
pokrojonymi na małe kawałki 3 cytrynami razem ze skórką.
Wymieszałam wszystko dokładnie, aby cukier świetnie się rozpuścił,
odcedziłam przez sitko perlonowe / bardzo gęste/ ,
zagotowałam
i bardzo gorącym sokiem napełniłam buteleczki, wcześniej wyparzone w 130 stop. w piekarniku.
Zakręciłam mocnooooo zakrętkami i po ostudzeniu przeniosłam do spiżarni.
Trochę zostało i
bardzo mi smakuje gin z takim sokiem agrestowym
i kostką lodu.
Super smak i ochłoda .
Tak oto powstał domowy tonik do drinków
- W ogródku seniorki elizki
- Święta w domu Boże Narodzenie
- Święta w domu Wielkanoc
- Kocham koty
- Muzyka elizki seniorki
- Rośliny doniczkowe u seniorki elizki
- Bez poezji ani rusz
- Bez poezji ani rusz cd.
- Kartki z kalendarzy dla ogrodnika amatora
- Jadłospisy część 1.
- Jadłospisy część 2
- Ruch dla zdrowia dla seniorów,osób leżących i leniwych
- COŚ FAJNEGO dla domu i dla siebie
- Porady, wycinki z gazet , czyli zanim wyrzucę na makulaturę
- Ulubione rośliny elizki seniorki
- Storczyki elizki seniorki
- Czasem tłumaczę słowa wybranych piosenek.....
- Ważne dla ducha i serca...bo wierzę w....
- Radio dla seniorów
- Przechowalnia ciekawych przepisów z sieci / i nie tylko/ , u elizki seniorki
- Ciekawe książki i audiobooki elizki seniorki
- Słowa ,słowa...słowa .. /cytat z Hamleta/
- Jak to tak ?
- Opis obrazu czyli jak patrzeć by zrozumieć
- Jak to było z pęcherzykiem żółciowym seniorki elizki
09 lipca 2017
Syrop z agrestu / sprawdzam przepis/
Labels:
Przetwory,
syrop z agrestu,
Syropy
Zapraszam serdecznie do pisania komentarzy pod postami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz