Lubię je jako odmianę od wędlin.
Przepis stąd :
http://gotowanieodswieta.blogspot.com/2014/06/pasta-jajeczna.html
Tam też świetne zdjęcia i zachęty dla mam ,które mają pociechy niejadki.
Dodam,że jajka są bardzo zdrowe,ale nie należy łączyć ich z cukrem ,np. popijając dania z jajek posłodzoną herbatą , ani z tłuszczami nasyconymi. Tak mówił ojciec Grande.On leczył chorych.
Pasta z makreli tu: http://uelizki.blogspot.com/2015/03/domowa-pasta-rybna-z-makreli-z-przepisu.html
Cytuję z bloga tylko skład pasty jajecznej i polecam:
" Dziś podajemy przepis na pastę z dodatkiem żółtego sera, który świetnie komponuje się z jajkiem nadając paście lekkiej ostrości. Możecie również dodać startą rzodkiew, maleńkie kawałki wędzonego łososia czy rzeżuchę.
Potrzebujesz:
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 100 g żółtego sera,
- 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku,
- 2-3 łyżki majonezu,
- pieprz, sól (opcjonalnie)
Wykonanie:
Jajka obierz,
pokrój na maleńką kosteczkę, ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. W
miseczce wymieszaj jajka, ser, majonez. Dodaj szczypior, pieprz i
ewentualnie sól. Jeszcze raz wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj ze
świeżym pieczywem."
Mam też inne pasty do chleba
w mojej przechowalni
pod literką P adres
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz