06 listopada 2022

Papryka faszerowana z szybkowara, przepis z bloga W Mojej Kuchni lubię.

Najpierw podam adres do przepisu, bo tak wypada i trzeba,

https://babiedolygdynia.blogspot.com/2020/12/szybkowar-papryka-faszerowana.html


no i podziękowania dla autorki - Danuty Magdy, 

że nim się podzieliła .

Koniecznie proszę zajrzeć po sposób wykonania i piękne zdjęcia autorki.


Ja, śladem wskazówek z w/w bloga, zrobiłam tę potrawę  i zachęcam do wykonania.

Tak wyglądały moje papryki przed włożeniem ich do szybkowaru: 

 O wiele mniej roboty niż przy gołąbkach, a nam w domu bardzo smakowały. 

Mój stareńki szybkowar nie zawiódł. 

 Na zdjęciu poniżej są dwie podane do jedzenia papryki - zielona i czerwona, czerwona bardziej mi smakowała.





3 komentarze:

  1. Smacznie na talerzu, pozdrawiam 🤩

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochana Elżuniu! Tak się cieszę, że znowu żeśmy się spotkały :-) Papryki faszerowanej od lat nie robiłam (bo mój obecny - drugi - i mam nadzieję, że ostatni - Mąż nie lubi), aczkolwiek chyba go postawię w sezonie przed faktem dokonanym, bo to pyszna pyszność!

    OdpowiedzUsuń