Adres do przepisu: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-ogorkowa
Dziękuję
za podzielenie się tym przepisem w sieci.
Wiosenna zupa ogórkowa kiedy to mamy smak na -nie wiem co mi się chce jeść...
a w lodówce jest rosół.
Jeśli nie ma, to ugotuj biegiem choćby na skrzydełkach czy innym kawałku mięsa drobiowego czy wołowego.
Przepis z internetu,
od Kwestii Smaku,
nadaje się doskonale. Świetny, wyważony i łatwy do wykonania , a smak ,
no cóż,trzeba koniecznie ugotować samemu czy samej.
Niedbale,bo szybko, przepisuję ze strony autorskiej, przygotowuję produkty , garnek i nie za długo jest na stole na dziś i na jutro.
Przy okazji jest tu sposób aby śmietana się nie warzyła. Żadnych krupek w zupie NIE!
Zapamiętać: Dodać ... zaprawioną śmietanę (najpierw wymieszaną z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami wywaru).
Woda może być letnia. Dodawałam wrzącą,ale nie zawsze się sprawdzał taki trick, zwłaszcza ze śmietanami "byle jakimi".
I taką ogórkową to ja lubię:)
OdpowiedzUsuńRosołek, cebulka,marchewka,ziemniaczki,ogórki i śmietana, trochę koperku i gotowa.
Lubię właśnie takie lekkie zupy.
Pozdrawiam cieplutko🙂
Hej Maminku, dzięki za odwiedziny i taki cieplutki wpis. Miłego odpoczywania w majowe dni, udanych potraw,a zup zwłaszcza.
UsuńPyszności, wspaniałe i teraz jesienną porą i zawsze, fantastyczna ogórkowa 💚
OdpowiedzUsuń(zkuchnianapienku@blogspot.com)
Witaj autorko bloga Z kuchnią na pieńku. Fajna nazwę nadałaś swej działalności.
OdpowiedzUsuńA propos ogórkowej - szkoda mi tylko, że nie mam własnych zakiszonych ogórków w słoikach. Takie ze sklepu smakują zupełnie inaczej. Pozdrawiam Cię i życzę satysfakcji na polu kulinarnym i blogowym.
Elizka seniorka